Skal selge havets delikatesser til hele landet

Snart kan varmrøkt laks med chili og koriander og røkt makrellfilet fra Reinhartsen i Kristiansand havne på restauranter og hoteller over hele landet. 

Engrosbedriften Reinhartsen på Fiskebrygga i Kristiansand har nemlig landet en gullkantet avtale med Norges største matvaregrossist ASKO. Den går ut på at havets delikatesser fra Kristiansand-bedriften skal markedsføres og transporteres til hoteller og restauranter i hele landet.

Rune Steen Moen er daglig leder i Reinhartsen Engros AS. Han sier samarbeidsavtalen med ASKO gir store utviklingsmuligheter.

– Vi har i mange år samarbeidet med ASKO Agder om leveranser av våre produkter til hoteller, restauranter og Norgesgruppens matvarebutikker på Sørlandet. Den nye avtalen innebærer at hele landet åpner seg for oss. Det gir muligheter for betydelig vekst, sier Moen.

Egne produkter

I første omgang skal den nasjonale satsingen fokusere på hotell- og restaurantbransjen. Avtalepartene har plukket ut sju sjømatprodukter som Reinhartsen produserer i eget anlegg på Fiskebrygga. Det er alt fra fiskekrydder til varmrøkt makrell, laks i skiver og gravet laks.

Moen har stor tro på at deres sjømat vil falle i smak både blant østlendinger, vestlendinger og nordlendinger.

– Mange kokker og servitører kjenner produktene våre fra før. Vi er kjent for sjømat av høy kvalitet, og jeg tror mange kokker og restauratører gjerne vil ha våre delikatesser på sine menyer. Potensialet er stort. Hotell- og restaurantmarkedet i Rogaland er tre ganger så stort som i Agder. Oslo-markedet er 20 ganger så stort, sier Moen.

90 år med sjømat

Helt siden Selmar Reinhartsen etablerte Reinhartsen på Flekkerøya i 1931, har selskapet levert det beste av det meste innen sjømat, vilt og spesialiteter. På Flekkerøya hadde Reinhartsen fiskemottak, dyr på båsen og grønnsaker og bær i hagen. Noe ble solgt på fiskebrygga, annet på byens torv.

I dag er Reinhartsen en moderne produksjonsbedrift som selger fersk fisk, reker og egenproduserte matvarer til butikker, hoteller og restauranter lokalt og regionalt. Bedriften har eget fiskemottak i Kristiansand og to egne butikkutsalg. I tillegg til sjømat selger de også kjøtt, ost og andre delikatesser. Til sammen dreier det seg om rundt 1000 varelinjer.

Reinhartsen mottatt hele 15 gullmedaljer, 8 sølvmedaljer og 5 bronsemedaljer fra NM Sjømat for sine produkter.

Tekst: Eirik Vigsnes, Kommunikasjonshuset Fundament

 

Rune Steen Moen (t.v.) og Helge Fredriksen er henholdsvis daglig leder og salgs- og innkjøpssjef i Reinhartsen AS.

 

Reinhartsens berømte skipperburger kan få et større marked.
Reinhartsen lager sin egen velsmakende silderett.


 
Laks i alle fasonger tilberedes i eget produksjonsanlegg.