Kristiansand Sykkelsenter gir ut hjertestartere

Min kone Elisabeth hedres med ny sykkel og hjertestartere til «folket»

Når Kristiansand sykkelsenter vil dele ut minimum 6 hjertestarter i en 3års periode, skyldes dette en helt spesiell familiehistorie. Det kan mange foreninger/organisasjoner og lag være takknemlige for.
-Min kone Elisabeth fikk hjertetrøbbel for ca 14 år siden. Det var en vond opplevelse for familien. Vi satt ved frokostbordet og plutselig ble hun helt fraværende, hodet falt på bordet og hun besvimte., sier Svein Bergheim, daglig leder i Kristiansand Sykkelsenter. -I det hun skulle kle seg for å kjøre til sykehuset, fikk hun nok et anfall. Til sykehuset i all hast, hvor de ikke fant noe, og dermed ble påsatt en elektrode. Neste anfall registrerte elektroden, og redningen har da - og senere, vært en pacemaker, fortsetter Bergheim.  

Egen produktutvikling

Kristiansand Sykkelsenter hedrer derfor Elisabeth med egen produksjon av elsykkel, en sykkel som er designet i Kristiansand for det norske markedet. Samtidig har Kristiansand Sykkelsenter et ønske og en målsetting gjennom salget av disse syklene, å donere hjertestartere til foreninger/organisasjoner i Agder. Livreddende førstehjelp med god hjerte-lungeredning (HLR) er helt avgjørende for å ha suksess med bruken av hjertestartere.

Samarbeider med Røde Kors

- Det at flere hjertestartere utplasseres og gjøres tilgjengelig for publikum vil sammen med livreddende førstehjelp gjøre at muligheten for å overleve en hjertestans økes betraktelig. For oss i Røde Kors er det en glede å få være med når flotte medmennesker som Svein og Elisabeth Bergheim vil bruke egne opplevelser til å bidra til å redde andre, sier instruktør for Røde Kors Førstehjelp, Tom Erik Dønnestad.

Det er Røde Kors Agder som er den lokale samarbeidspartneren. Disse velger ut 2 organisasjoner/klubber/etc som får 2 hjertestartere, og ordner det praktiske, mens vi er med på utdelingen. Begge parter formidler det gode budskap gjennom sine kanaler. 


Hva tror du generelt om din bransje neste år, Svein Bergheim?

-Vi tror absolutt at vi ser en positiv utvikling i bransjen, og spesielt i forhold til elsykler. Flere og flere har oppdaget hvor praktisk det er. Samtidig blir disse syklene mer og mer avanserte, og kundene trenger derfor verksted med kompetanse for å kunne håndtere reparasjoner og annet. Derfor sertifiserer vi oss i forhold til dette, og vi skal være i «angrep» og se mulighetene, avslutter Bergheim.

Fakta:
•    Hovedbutikk, Kristiansand Sykkelsenter - Grim, med avdeling Min elsykkel - Dronningensgate.
•    30 års jubileum i 2020
•    4 ansatte
•    Omsetning nær opp til 10 MNOK


Tekst og foto: Anita S. Dietrichson