Fra ledighet til drakamp om arbeidskraften

Det går i hundre for rekrutteringsbransjen på Sørlandet. Oppgangstidene er i ferd med å føre til knapphet på arbeidskraft i mange bransjer.

Tekst: Eirik Vigsnes, Mediepartner

Både Bemanningsbyraaet og SelectionPartner jobber nå på spreng for å finne kvalifiserte medarbeidere til de mange ledige jobbene som dukker opp.

– Etterspørselen etter arbeidskraft på Sørlandet er nå like stor som før nedgangstidene i oljesektoren. Rekrutteringsbransjen hadde en vekst på rekordhøye 42 prosent i siste kvartal 2017 i forhold til samme kvartal 2016, sier Rolf Michaelsen, daglig leder i Bemanningsbyraaet.

Akkurat nå er Michaelsen og hans 35 kolleger i bedriften på jakt etter mer enn 50 mennesker i en rekke bransjer. På samme tid i fjor jobbet firmaet med å fylle 25 stillinger. Størst fart er det i transport- og logistikkbransjen, bygg og anlegg, økonomi/regnskap og salg og markedsføring. Lederrekruttering er også på vei oppover. 

For å takle økt oppdragsmengde har Bemanningsbyraaet ansatt fem nye medarbeidere. Bedriften har kontorer i Kristiansand, Arendal, Mandal, Stavanger, Bergen, Skien og Oslo.  I tillegg har de nettopp åpnet avdelingskontor i Vennesla. Nå er de rigget for vekst.

For å lykkes ansetter vi medarbeidere med inngående kjennskap til disse fagmiljøene, sier Michaelsen.

– Vi tror på en varig oppgang. Arbeidsledigheten er på sitt laveste nivå siden 2011 og optimismen i næringslivet er stor. Vi kan fort oppleve en mangel på arbeidskraft i deler av arbeidslivet, sier Michaelsen. 

Leder-rekruttering

Bemanningsbyraaet har tradisjonelt jobbet mot et bredt arbeidsmarked, uten å spesialisere seg på utvalgte bransjer og fag. Nå vil selskapet også ta en del av markedet for rekruttering av ledere og fagfolk med spesialkompetanse. For å lykkes ansetter vi medarbeidere med inngående kjennskap til disse fagmiljøene, sier Michaelsen.

Bemanningsbyraaet nøyer seg ikke med å lete i søkerbunkene etter de beste hodene.

– Vi har en database med 35 000 navn. Vi går aktivt ut for å lete opp de beste kandidatene til stillingen, via egen base, LinkedIn og nettverk. De trenger ikke nødvendigvis å ha søkt på jobben, sier Michaelsen.

Hodejeger på jakt

SelectionPartner i Kristiansand har lenge vært spesialister på lederrekruttering. Partner Frank Amundlien sier det begynner å koke i bransjen.

– Nå er det gode tider for ledere som ønsker nye utfordringer. Mange bedrifter er på jakt etter nye ledere, enten de utvider virksomheten og rigger seg for vekst, eller er i et generasjonsskifte, sier Amundlien.

For øyeblikket jakter de på dyktige ledere til 10 nøkkelposisjoner i næringslivet på Sørlandet. Og flere oppdrag er i vente.

– Vi blir neppe arbeidsledige, for å si det slik. SelectionPartner er det eneste rekrutteringsbyrået på Sørlandet som kun jobber med å rekruttere ledere. Vi har mange års erfaring, har kompetanse på nasjonalt toppnivå og kjenner det regionale næringslivet. Det gir fordeler for arbeidsgivere som ønsker seg de beste hodene, sier Amundlien.


– Det er rekordmange lederjobber som skal fylles i næringslivet på Sørlandet. Vi bidrar i de fleste prosessene der hodejegere er involvert, sier Frank Amundlien, partner i SelectionPartner.


– Det er lenge siden vi har hatt det så travelt på jobben som i disse dager, sier daglig leder i Bemanningsbyraaet, Rolf Michaelsen, og hans kollega Torill Toften Keim.