Bedriftsprofilen: Servicepartner 1

Bedriftsprofilen: Servicepartner 1:

Reddende engler i flomkrisen

Flomkatastrofen på Sørlandet gav Servicepartner 1 den største utfordringen i bedriftens historie.

­­Tekst: Eirik Vigsnes, Mediepartner

– Vi fikk konsekvensene av flommen rett i fanget. Hundrevis av fortvilte huseiere hadde fått skader på hus og hjem og trengte hjelp. Vi måtte bare kaste oss ut på dypt vann, bokstavelig talt, sier Per Inge Iversen, daglig leder i Servicepartner 1.

Bedriften, som er mest kjent for rengjørings- og vaktmestertjenester, har også drevet med skadesanering helt siden oppstarten i 2001. Avdelingen teller 20 medarbeidere, hovedsakelig snekkere og byggmestere med lang erfaring i å reparere brann- og vannskader i bygg. Men de var ikke bemannet for den bølgen av nye oppdrag som traff dem.

– På kort tid fikk vi inn bortimot 200 skadesaker. Vi jobbet nesten døgnet rundt og klarte etter hvert å få tak i 13 fagfolk som vi leide inn. Det har vært en enorm utfordring for oss å håndtere alle oppdragene, sier Iversen.

Takknemlig jobb
Skadeoppretterne hos Servicepartner 1 er vant til å rykke ut etter brannbilen og møte mennesker som har mistet det meste av det de eier. Under flomkatastrofen møtte de mange fortvilte mennesker.

– Det er dramatisk å få hjemmet sitt ødelagt, og folk reagerer veldig forskjellig. Mens noen er rolige, bryter andre sammen. Vi må være både håndverkere og psykologer.  Likevel er det en takknemlig oppgave å få muligheten til å hjelpe folk i nød. Vi beroliger huseierne og forsikrer dem om at skadene skal bli utbedret. Det gir dem trygghet i en vanskelig situasjon, sier Iversen.

Flommen i høst gjorde skader for minst en halv milliard kroner på Sørlandet. Servicepartner 1 jobber i hele høst med å reparere bolig og næringsbygg fra Arendal i øst til Flekkefjord i vest.  Ifølge Iversen går det gjerne mellom én og tre måneder før skadene på en bolig er utbedret og eierne kan flytte hjem.

Handler lokalt
Skadesanering er bare ett av flere bein til sørlandsbedriften, som har hovedkontor på Rige industriområde i Kristiansand. Rengjøring, vaktmestertjenester og kantinedrift utgjør rundt 75 prosent av omsetningen, som i fjor rundet 80 millioner kroner. Salgssjef Svein- Yngve Tellefsen sier de er avhengig av lokalmarkedet.

– Vi er en lokal bedrift som lever av å levere konkurransedyktige tjenester til næringslivet i Agder. Vi opplever at stadig flere sørlandsbedrifter blir del av landsdekkende kjeder. De velger dessverre ofte en landsdekkende totalleverandør av rengjøring- og vaktmestertjenester. Da kommer vi til kort, sier Tellefsen.

For å bli litt mindre sårbare overfor lokalmarkedet opprettet bedriften i januar i år en avdeling i Bergen. Den skal bygge opp en ny kundeportefølje i Hordaland.

Servicepartner 1 vil gå foran med et godt eksempel og handler lokalt når det er mulig. Medlemskapet i Nordic Arena Sør AS er, ifølge Tellefsen og Iversen, en god plattform for å finne lokale forretningspartnere.

– Her treffer vi lokale beslutningstakere som vi kan gjøre avtaler med. Under B2B-dagen i september fikk vi en ny kontrakt med en annen medlemsbedrift, Bølgen & Moi om rengjøringstjenester. Dessuten ble vi ny kunde hos en annen nettverksbedrift, nemlig strømleverandøren LOS. Hvorfor kjøpe strømmen fra et selskap eid i Finnland når vi kan få den like rimelig fra vår lokale leverandør, som lar verdiene bli igjen i landsdelen, spør Tellefsen og Iversen.

 

– Flommen på Sørlandet gav oss utfordringer vi ikke hadde møtt før, sier Per Inge Iversen, daglig leder i Servicepartner 1 i Kristiansand. ( Foto: Kjell Inge Søreide, Mediepartner)

Skadeavdelingens medarbeidere rykket ut til mange flomrammede boliger på Sørlandet under flommen.

Servicepartner 1 driver ikke bare med skadesanering, men er store på rengjøring.


FAKTA SERVICEPARTNER 1 AS:

·      Etablert våren 2001 under navnet Rengjøringsservice Servicepartner AS

·      Utvidet med Skadesanering høsten 2001

·      Vaktmester, drift og kantinetjenester fra 2005

·      Flyttet inn i nye lokaler i Rigedalen 2008

·      Byttet navn til Servicepartner 1 AS i 2008

·      Etablerte egen avdeling i Arendal for renhold og vaktmester/drift i 2011

·      Nytt og topp moderne vaskeri for arbeidstøy, leiematter m.m i 2011

·      Overtok SkaTec Agder i Arendal 31.10.2014

·      Oppstart i Bergen og Hordaland fra januar 2017

·      171 ansatte pr oktober 2017