NSB

Persontogvirksomheten i NSB konsernet består av NSB AS, med datterselskapene NSB Gjøvikbanen AS og AB Svenska Tågkompaniet.

NSBs regiontog og NSBs lokaltog dekker mange av de viktigste ferdselsårene i Norge. Regiontogene er tilpasset reisen gjennom ulike tilbud som KOMFORT (spesielt tilpasset de som vil arbeide underveis), SOVE ( komfortable kupeer med gode madrasser, dyner og puter), FAMILIE (egen avdeling i toget for de som reiser med barn) og MENY (kafe eller kiosk med variert tilbud av mat og drikke). Lokaltogene er tilpasset passasjerer som reiser lokalt, da de har mange seter, god plass, store vinduer, og klimaanlegg. De nyeste lokaltogene er bedre tilpasset funksjonshemmede og har elektronisk informasjonssystem. Toalettet om bord er tilpasset for rullestolbrukere.

NSB kjøper og moderniserer nå tog for seks milliarder kroner. Kjøpet gir NSB mer enn 14000 ekstra seter og innebærer således en betydelig kapasitetsforbedring

I Norge hadde persontogvirksomheten en omsetning på 6.577 millioner kroner i 2013. Det foretas årlig 60,5 millioner reiser med NSBs tog i Norge. I 2005 overtok NSB AS 34 prosent av aksjene i Tågkompaniet i Sverige, og fra november 2006 kontrollerte NSB 100 prosent av aksjene i selskapet.

Grupperabatt

Er dere 10 eller flere som skal reise samlet med tog er det mulighet for å få grupperabatt hos NSB. Kontakt oss på telefon eller e-post for et tilbud og bestilling av togbilletter:

Ring oss på: 815 00 888 og tast 2
Eller send oss en e-post: gruppereiser@nsb.no